Schoolplein bovenbouw

Trainingsstage

Gedurende het derde leerjaar volgen de leerlingen ongeveer 5x per jaar een trainingsstage. De leerlingen gaan in een groepje van 4 a 5 leerlingen naar verschillende bedrijven. Zij “werken” onder begeleiding zo’n 2 a 3 uur afhankelijk van de locatie en de activiteiten.

Tijdens de werkzaamheden worden er ter plekke door de begeleiding aantekeningen gemaakt.
Gelet wordt natuurlijk op alle beroeps competenties
Tijdens het werk kan er ook wat uitgebreider met de leerlingen kennis worden gemaakt, het is heel waardevol om alvast een beeld te krijgen van de leerling, vooruitlopend op een toekomstige stage.
Er worden altijd foto’s gemaakt die de leerlingen toegestuurd krijgen zodat ze een verslagje van de trainings stage kunnen maken voor in het Portfolio. Ze kunnen eventueel gebruik maken van een voorbeeld
Het verslagje moet bij het stagebureau terugkomen ter ondertekening.
De leerling en begeleider/ster bespreken de stage aan de hand van de beoordeling en vullen het evaluatie formulier trainingsstage in. De leerling ontvangt het origineel voor in het portfolio. Hier wat  voorbeelden van verschillende bedrijven gevonden die ons met een groepje leerlingen willen ontvangen:
Infotheek, Orchideeën kwekerij Orvi, Firma Heemskerk Flora te Rijnsburg, Hema Voorschoten, Stichting Sijn ( verpakkingen), Supermarkt enz.

Het doel van de trainingsstages is tweeledig:

  1. De leerling leert verschillende organisaties en werkzaamheden kennen.
  2. De medewerkers van het stage bureau leren de 3dejaars leerlingen kennen